Magyar termékek

   olajat az életért   gyümölcslé    háziszappan      kecsketej szappan 
 

Háziszappan

A szappangyártás hosszú múltra tekint vissza.

Régebben szappanfőző céhek készítették a városokban, azonban vidéken minden háznál főztek szappant. Mikéntje a természetes tudás része volt. Évente egyszer-kétszer a ház körül összegyűjtött felesleges zsiradékot főzték meg szappannak. Ezt használták mosakodásra és mosásra is.

Manapság a boltokban fel-felbukkanó "mosószappan" névre keresztelt nyers szappan is tartalmaz már olyan vegyi adalékokat, amelyek károsak. Hiába ugyanolyan a színe és a tapintása, a szintetikus összetevőket nem nélkülözi.

 

Házi főzésű szappanunk nem ilyen!

Szintetikus anyagoktól mentes.

  

A kéz- és a test tisztítására is alkalmas. Generációk óta használják a régi szappanfőző receptúra alapján készített Marseille szappant .  Kellemesen finom illatú.

 

Felhasználása a háztartásban:
Kiválóan használható minden tisztító funkcióra, kevesebbet költünk felhasználásával, mintha drága mosóport vennénk, viszont tisztító hatását tekintve le is körözi a bolti mosószereket. És még a környezetet sem károsítjuk. 

Folttisztításra:
a foltot nedves állapotban, nedves szappannal bedörzsöljük, kicsit összedörzsöljük az anyagot, majd betesszük a mosógépbe. Bármilyen foltot szebben kiszed, mint a drága szintetikus folttisztítók. 

Mosásra:
Folyékony mosószer:
Hozzávalók:
2 liter meleg víz
1 reszelt szappan
500 ml szódabikarbóna

Lereszeljük a  szappant, majd felolvasztjuk annyi forró vízben, amennyi ellepi. Közepes hőfokon (nem forraljuk) állandóan kevergetve.
Egy nagy vödörbe 2 liter forró vizet öntünk és hozzáadjuk a felolvasztott szappant.
Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát (patikában vesszük, 1 kg kb 400 Ft). Jól elkeverjük, majd amikor kihűlt széles szájú üvegbe töltjük.


125 ml használjunk egy teli töltet mosásra, 250 ml pedig a nagyon szennyezett ruhákhoz. 

Tisztítószer takarításhoz, mosáshoz:
Gél állagú tisztítószer házilag:
Hozzávalók:
250 ml borecet
250 ml szódabikarbóna
250 ml mosószóda
62 ml folyékony szappan (az elkészített folyékony mosószerből)

A folyékony szappanhoz adjuk hozzá a mosószódát, majd a szódabikarbónát és legvégül a borecetet.
Keverjük jól össze az összetevőket, és tároljuk zárt tartályban.
125 ml használjunk egy teli töltet mosásra, nagy eredményeket lehet vele elérni. 

Legjobb és legolcsóbb mosószer mosógéphez:
Saját tapasztalat: 1 éven keresztül Erdélyben voltunk, Csaba testvér tusnádfürdői házában neveltünk nehézsorsú gyerekeket. Családunkban 12-en voltunk, ez a létszám igen sok szennyest eredményezett. Mivel cserépkályhával fűtöttünk sikerült minimálisra csökkenteni mosópor fogyasztásunkat. 1 év alatt a 12 főre 2-3 zacskóval használtunk.
Cserépkályhánkban csak fát égettünk, a keletkező hamut férjem feloldotta lágyvízben (hólé). Térfogatra 1:3 (hamu, hólé).
Tehát az edénybe 1/3 hamut teszel és 2/3 hólét (esővizet). Állni hagyod 1-2 napot, néha-néha megkevered. Leszűröd, gyönyörű, tiszta fehérborhoz hasonló folyadék keletkezik. 5 liternyi hamulúghoz 1 maréknyi mosóport, vagy reszelt háziszappant teszel. Folyékony mosószerként kezeled.

Méretek/árak: 
100 g körüli/  250 Ft
200 g körüli/  500 Ft 

Postázást is vállalunk. A díjkalkulációnál a mindenkori postai díjszabás a mérvadó. 

- Előre utalás esetén a szappan árán túl a postaköltségek a mindenkori postai díjszabás szerint alakulnak.
2012-ben:

100 g-ig 185 + 240 Ft ajánlott díj
250 g-ig 225 + 240 Ft ajánlott díj
500 g-ig 410 + 240 Ft ajánlott díj
750 g-ig 675 + 240 Ft ajánlott díj
2 000 g-ig 840 + 240 Ft ajánlott díj

8000 Ft feletti vásárlás esetén vállalom a postaköltséget. 

 

További információ,  megrendelés:

Guelmino Éva
06 30 665 7301
eguelmino@freemail.hu

 Jótanács öblítéshez:
A bolti öblítőt is fontos lenne kiváltanunk, mert felületaktív anyagai megmaradnak a textíliában, s mérgezik a bőrt, és a természetet is.

Az öblítőszerek elsődleges szerepe a ruha lágyítása lenne, ezt a funkciót kiválóan betölti az ecet is, melyet az utolsó öblítővízbe, illetve a mosógép öblítőszer adagolójába kell önteni. Az utóbbi esetben kb. 20 ml 20%-os ecetet, míg kézi mosásnál 10 liter vízhez 10 ml javasolt. Kézi mosásnál különösen fontos az ecet, semlegesítheti a szappant, és felfrissíti a színeket. Ne féljünk, nem marad tőle ecetszagú a ruha.

Ha illatot is akarunk, akkor kizárólag patikában vegyünk patikai illóolajat,  mert azokat nem szintetikus eljárással készítik, viszont 100 %-os illóolaj tartalmúak, intenzívebbek és olcsóbbak is, mint a szintetikus, kisüveges illóolajak.

 

 

 

 

További termékek:

   olajat az életért   gyümölcslé    háziszappan      kecsketej szappan